İnsan Kaynakları alanında çalışan ve bu mesleğe gönül vermiş bireylerin paylaşımcı olmaları gerekmektedir. Meslek dayanışması önemli bir paydaştır. Maalesef günümüzde mesleki olarak destek alacağımız kişi sayımız çok az.
Aslında 4 yıllık lisansını bitirmiş olan herkes insan kaynaklarında işe başlayabilir. Ama o işi sürdürebilmeniz için bu eğitim yeterli değildir. İnsan kaynaklarının hangi süreçlerinde uzmanlaşmak istediğinize net olarak karar vermeniz gerekir.
Bana göre, insan kaynaklarında hangi sistemi, hangi uygulamayı, formu, prosedürü vb. kullandığınızdan daha önemli olan şey, bunları hangi amaçla, hangi niyetle kullandığınız.
Kavramları ve iş akışlarını yazılı hale getirmek "sözün uçtuğu, yazının ise kaldığı" bir dünyada ilk adım olarak güzeldir, ancak yazıya döktüklerinizin güncel belge olarak yaşatılmaları gerekir. Buna hazır mısınız?
Marka denildiğinde akla sunulan vaat gelir. Bir markanın değerini sunduğu vaadin kapsamı ve bu vaadi yerine getirme düzeyi belirler. Özetle markanın hedef kitlesi için anlam taşıyan bir şeyler vaat etmesi ve bu vaadi yerine getirebilmesi önemlidir.
Türkiye'deki hızlı büyüme trendi ve yarattığı istihdam olanaklarına rağmen, çağrı merkezi sektörünün insan kaynağı için cazibe merkezi olduğunu söylemek güç.
İşletmelerde misyon ve vizyon kavramları ne yazık ki çoğunlukla sembolik olmaktan öteye gidemiyor. Bununla beraber bu kavramları kullanmayan ya da bu nosyonlardan bahsetmeyen kuruluş veya işletme de yok desek yeridir.
Hedefinize ulaşmak için üstesinden gelmeniz gereken işlerde istediğiniz kadar usta olun, ısrarcı ve yeni yetme birisi (özellikle 90 sonrası doğan kuşak çok iddialı) sizin hedefinize ortak olma konusunda ısrarcı ve tehditkar olabilir.
Bu soruya daha isabetli cevap vermek için mezun olduğunuz okul, daha doğrusu mesleğinizi bilmek iyi olurdu. Hangi sektörde olursanız olun, farklılaşmanız, derinlemesine uzmanlaşmanız sizi öne çıkaracak, aranan ve vazgeçilmez kılacaktır.
Bilim ve teknolojideki gelişmeler, insan yönetimi üzerine pozitif gelişmeler ilerledikçe, iş gücünde farklı sektörlere ve iş kollarına hitap eden makineler iş süreçlerinin bir parçası olmakla kalmayıp insan kaynağının yardımcısı oldu.