Özgeçmişleriniz kendinizi kuruma pazarlama araçlarından sadece biridir. Ne kadar doğru ve açıklayıcı bilgiler yer alırsa mülakat süreci boyunca size yöneltilen sorular karşısında o kadar rahat ve huzurlu olacaksınız...
Delilik bu; yeni birini tanımak kocaman yeni bir dünyayı keşfetmekti. Ahh nasıl olur da insanları bir kağıt parçası üzerinden tanımaya ve elemeye çalışırlar.
Kariyer planımızı yaptık, bunun için gerekli bilgi ve donanımı tamamladık. Kariyer sitelerinde yayınlanan ilanlara gerekli başvuruları yaptık ve onlarca kişi arasından sıyrılıp, mülakata davet edildik. Peki istediğimiz o işi nasıl elde edebiliriz?
İş arayan kişi için mülakata davet edilmek işe alınma yolunda önemli bir basamağı geçmektir. Sonrasında gelen mülakat sürecindeki adayın başarısında ise birçok faktör vardır.
Bazı pek kurumsal şirketlerde, pek kurumsal kurallar vardır. Dokunanı yakar. Yıkmak bir tür günahtır. Örneğin, eğer bir çalışan işten kendi isteği ile ayrıldıysa, zinhar geri alınamaz. Bugün birçok büyük kurum, burada geri adım attı...
Lütfen yöneticilerin açık pozisyonlar için nasıl istek yaptıklarını gözünüzün önüne getirin: "Erkek", "Yüksek Lisans", "En az beş yıl pazarlama tecrübesi"... birkaç malzeme daha eklersek tarif tamam.
Renklerin karakterimizi yansıttığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Özellikle iş dünyasındaki karakterinizin hangi renk olduğunu merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre...
Steve Jobs'un 2005 yılında Stanford Üniversitesi mezuniyet töreninde yapmış olduğu konuşmaya atıfta bulunacağım. Bu vesile ile de 20. Yüzyılın en büyük dahilerinden birini (eskilerin deyimiyle) sitayişle anmış oluruz diye düşünüyorum.
Yüksek performanslı ekip deyince akıllara işine dört elle sarılan, sonuç kadar sürecin mükemmelliğine de odaklanan, birbirine destek olan, birbirini kollayan ekip üyeleri gelir.
Yapılan araştırmalara göre iletişimde kelimeler %10, ses tonu %30 ve beden dili ise %60 oranında etkili olmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere iletişimde en çok beden dili hareketlerimiz etkilidir.
İşe alım süreçlerinde referans kontrolü önem taşımaktadır. Referans araştırmalarına yönelik hem işveren hem de iş arayan adaylar ile ilgili olumsuz birçok vaka yaşanmıştır.
Beynimiz iş ile özel yaşamı, kurumlar ile bireyleri ve bunun gibi pek çok kavramı ayırma ve kendine has bir "teklik" içerisinde değerlendirme eğilimindedir.