Birçok firmaya iş başvurusunda bulundunuz ama hiç dönüş olmadı mı? Belki de esas sorun başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz özgeçmişinizin yetersiz ya da yanlış olmasından kaynaklanıyordur.
Adayın yalan yanlış bilgiler vermesi ile ortaya çıkan durumlar... Yöneticisi olarak gösterdiği kişinin yakın bir arkadaşı olması ve referansı ona göre verdirmesi, çalıştığı departmanı farklı göstermesi (İK gibi gösterip aslında sekreter olması) gibi.
CV'yi parlatın cilalayın cillop gibi olsun öyle iş başvurusu yapın diyoruz diye bazı yanlış anlaşılmalar da olmuyor değil. Mesela kaş yaparken göz çıkarılabilir, ufak bir botox yaptırma hevesiyle başlayıp aşağıdaki gibi bir faciayla sonuçlanabilir.
Kariyer planımızı yaptık, bunun için gerekli bilgi ve donanımı tamamladık. Kariyer sitelerinde yayınlanan ilanlara gerekli başvuruları yaptık ve onlarca kişi arasından sıyrılıp, mülakata davet edildik. Peki istediğimiz o işi nasıl elde edebiliriz?
Bazı pek kurumsal şirketlerde, pek kurumsal kurallar vardır. Dokunanı yakar. Yıkmak bir tür günahtır. Örneğin, eğer bir çalışan işten kendi isteği ile ayrıldıysa, zinhar geri alınamaz. Bugün birçok büyük kurum, burada geri adım attı...
İşe alım yapan İnsan Kaynakları sorumluları için en zor işlerden biri, müşterinin tam olarak ne istediğini bilmemesi, sürekli fikir değiştirmesi, çerçeveyi net çizmemesidir.
Renklerin karakterimizi yansıttığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Özellikle iş dünyasındaki karakterinizin hangi renk olduğunu merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre...
Ülkede işsizlik tavan yaparken, şirketler nitelikli personel bulmakta güçlük çekiyor. Çözümün eğitimden geçtiği konusunda herkes hemfikir. Fakat sanırım bir noktayı gözden kaçırıyoruz.
Sosyal medyada nasıl ve ne şekilde yer alıyorsunuz? Kariyer ve kişisel gelişiminiz için neler yapıyorsunuz? Değişim ve gelişimleri ne derece etkin kullanabilirsek o derece fayda sağlayacağımız kesindir.
İşe başlamanızı takip eden ilk aylar çok önemli. İşte Amerikalı uzman Susan W. Miller'dan, ilk birkaç ayınızı başarıyla tamamlayabilmeniz için öneriler...
Yüksek performanslı ekip deyince akıllara işine dört elle sarılan, sonuç kadar sürecin mükemmelliğine de odaklanan, birbirine destek olan, birbirini kollayan ekip üyeleri gelir.
İnsan Kaynakları alanında çalışan ve bu mesleğe gönül vermiş bireylerin paylaşımcı olmaları gerekmektedir. Meslek dayanışması önemli bir paydaştır. Maalesef günümüzde mesleki olarak destek alacağımız kişi sayımız çok az.
Bilim ve teknolojideki gelişmeler, insan yönetimi üzerine pozitif gelişmeler ilerledikçe, iş gücünde farklı sektörlere ve iş kollarına hitap eden makineler iş süreçlerinin bir parçası olmakla kalmayıp insan kaynağının yardımcısı oldu.
İş yaşamında mutluluk konusu en çok kafa yorduğum, araştırıp üzerinde çalıştığım konulardan bir tanesi. Son dönem çalışmaları dönüyor dolaşıyor, mutlu çalışan olmanın altında yatan neredeyse en önemli kavramı, anlam ve amaç farkındalığına bağlıyor...