T.E.D. Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu. Migros, Vesbo gibi kurumlarda İnsan Kaynakları üzerine uzun yıllar çalıştı. Şu anda İnsan Kaynakları ve Yönetimi Danışmanlığı ve Mesleki Eğitmenlik yapıyor.
Yüksek performanslı ekip deyince akıllara işine dört elle sarılan, sonuç kadar sürecin mükemmelliğine de odaklanan, birbirine destek olan, birbirini kollayan ekip üyeleri gelir.
Özgeçmiş yazmak kariyerinin hangi aşamasında olursa olsun, hemen hemen bütün profesyonellerin büyük sıkıntı duydukları konulardan biri. Peki insanın kendisine ait bilgileri bir kağıda dökmesi neden bu kadar zor?
İnsanın gençken kanı daha hızlı akıyor, daha çabuk sıkılıyor, daha fazlasını, hemen istiyor. Ya hayat? Hayat bu sınırsız ve sabırsız beklentileri karşılıksız karşılayabiliyor mu? Çoğunlukla hayır.
Bir adayın görüşmeye hazırlanıp gelmiş olması, o kişinin çalışkanlık seviyesinin, işe girmeye olan isteğinin, merakının ve işe alındığında içeride gösterebileceği performansın da bir ön göstergesi niteliğinde.
İster iş, ister özel hayatımızda hemen hemen her gün irili ufaklı yeni girişimlerimiz, projelerimiz oluyor. Hiç düşündünüz mü kesinlikle başarılı olacağını öngörüdüğünüz bir girişim veya projenizin neden başarısız olduğunu?
Bir insan kaynakları çalışanı olarak on altı yıllık kariyerimde pek çok mülakata girdim. Bazılarından isterek, bazılarındansa üzülerek elim boş çıktım.
Gezi Parkı Direnişi ile Y kuşağının bilfiil kendisi, yönetim kadroları önüne, hiçbir İK çalışanının raporlamayı, örneklemeyi beceremeyeceği gerçeklik seviyesinde bir Y Kuşağı Profilini şok edici şekilde çıkarttı.
Özgeçmiş okumak oldukça zahmetli ama çok ciddi bir iştir. Bugüne kadar binlerce özgeçmiş taramış bir insan kaynakları profesyoneli olarak iş arayanların özgeçmiş yazarken yaptıkları hataları sıralamak istedim ve ortaya on ana başlık çıktı.
Eğer bir kişi tehdit altında çalışmayı doğal olarak algılamaya başlarsa, bu aslen "korku psikolojisi"ne yenik düştüğü anlamına gelir. Korkularınızın sizi yönetmesine izin vermeyin, unutmayın ki korktuklarınız bir gün gerçeğiniz olur.
İyi bir şirkette zaten iyi yöneticiler, tatminkar maaş, nitelikli ekip arkadaşları ve iyi sosyal imkanlar vardır. Tutarlı ve güçlü bir gerekçe olmakla birlikte pratikte pek çok iyi olduğu düşünülen organizasyonda...
Belki bir yöneticisiniz, belki değil. Belki de hedefiniz bir gün başarılı bir yönetici olmak. Şu an hangi rolde olursanız olun aşağıdaki maddeler size kılavuz olsun.
ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) insan kaynakları dünyası için çok önemli bir kuruluş. ILO üniversiteden yeni mezun olmuş veya yüksek lisans programının son senesinde olan bir stajyer arıyor. Çalışma yeri Ankara, staj süresi altı ay.