Yapılan araştırmalara göre iletişimde kelimeler %10, ses tonu %30 ve beden dili ise %60 oranında etkili olmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere iletişimde en çok beden dili hareketlerimiz etkilidir.
Renklerin karakterimizi yansıttığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Özellikle iş dünyasındaki karakterinizin hangi renk olduğunu merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre...
Dünya Ekonomik Forumu ve Boston Consulting Grup'un hazırladığı "Eğitim İçin Yeni Vizyon" (2015) Raporuna bakıldığında; öncelikle bu becerilerin üç başlık altında toplandığı görülüyor.
"Denizin Işıltısı Kadınlarımız" mottosuyla düzenlenen Yakamoz Sempozyumu, bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde denizcilik sektöründeki kadın emeği ve başarı hikayelerini paylaşmak üzere "Deniz ve Kadın" temasıyla düzenlendi.
İnsan Kaynakları alanında çalışan ve bu mesleğe gönül vermiş bireylerin paylaşımcı olmaları gerekmektedir. Meslek dayanışması önemli bir paydaştır. Maalesef günümüzde mesleki olarak destek alacağımız kişi sayımız çok az.
Kurumsal hayatta yönetim basamaklarını tırmandıkça hayat yalnızlaşır. Gizli tutmanız gerekli bilgileri paylaşamadığınız sizden daha alt pozisyonda çalışan arkadaşlarınızla arkadaşlığınızın samimiyeti darbe yer.
İş yaşamında mutluluk konusu en çok kafa yorduğum, araştırıp üzerinde çalıştığım konulardan bir tanesi. Son dönem çalışmaları dönüyor dolaşıyor, mutlu çalışan olmanın altında yatan neredeyse en önemli kavramı, anlam ve amaç farkındalığına bağlıyor...
Bisiklet her dönem ilgi görüp kullanılan sağlıklı yaşam ve çevre dostu bir araç. Bununla beraber bisiklet işe gitmek ve iş çıkışı eve dönmek için ülkemizin birçok yerleşim yerlerinde halen yaygın olarak kullanılan bir ulaşım gereci.
Günümüzün iş ve yaşam alanı güncesi durumunda olan yetkinlik-yeteneklilik ve dolayısıyla yetenek yönetimi konusunda hemen hemen her gün yeni araştırmalar ve çalışmalara ilişkin paylaşımlara rastlamak mümkün.
Ailemizde, arkadaşlıklarımızda, aşk yaşamımızda, iç dünyamızda hep en temel şeyi istiyoruz ve tüm çabalarımız aslında hep bu payda üzerinde. Evet, mutlu olmaktan söz ediyorum.
Son yıllarda yapılan araştırmalara göre çalışanların en az yüzde 51'i işyerinde mutsuz olduğunu söylüyor ve oranlar her geçen yıl artıyor. Ağırlıklı sebep ise genel kanının aksine, maaş ya da iş yoğunluğu değil.