Yüksek performanslı ekip deyince akıllara işine dört elle sarılan, sonuç kadar sürecin mükemmelliğine de odaklanan, birbirine destek olan, birbirini kollayan ekip üyeleri gelir.
Kendimiz ve yaşamımız için büyük küçük hayaller kuruyoruz, belki bunlar için adımlar da atıyoruz, yine de yolda kalıp sonuca ulaşanlarımızın sayısı o kadar az ki.
Çoğumuz, çoğunluk gibi popüler olanın peşinde koşarak, benzer davranışlarda bulunarak farklı olmak ve fark yaratmak istiyoruz. Yığınlar arasında parlamak, duyulmak ve öne çıkmak. Herkes gibi yaşayarak kendimizi yaratmayı hedefliyoruz.
Yapılan araştırmalara göre iletişimde kelimeler %10, ses tonu %30 ve beden dili ise %60 oranında etkili olmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere iletişimde en çok beden dili hareketlerimiz etkilidir.
Bilim Kahramanları Derneği tarafından 16. sı düzenlenen First Lego Leaguede ilk defa jüri üyesi olarak görev aldım. Bu deneyimimi sıcağı sıcağına paylaşmak istedim, aksi takdirde görevim tamamlanmamış gibi hissedecektim.
Birçok firmaya iş başvurusunda bulundunuz ama hiç dönüş olmadı mı? Belki de esas sorun başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz özgeçmişinizin yetersiz ya da yanlış olmasından kaynaklanıyordur.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, kişilere ilişkin verilere ulaşmak son derece kolaylaştı. Bu durum günlük işlerimizi kolaylaştıran avantajlar sağlasa da dezavantajları da beraberinde getirmektedir.
Berker Işıldak. 22 yaşında, dünyanın her an her yerinde karşınıza çıkabilecek, turuncu şapkası, minyon desenli pembe pijamaları, tekleri farklı renkteki çoraplarıyla ülkeyi ve dünyayı gezen Bergamalı bir genç.
Kariyer planımızı yaptık, bunun için gerekli bilgi ve donanımı tamamladık. Kariyer sitelerinde yayınlanan ilanlara gerekli başvuruları yaptık ve onlarca kişi arasından sıyrılıp, mülakata davet edildik. Peki istediğimiz o işi nasıl elde edebiliriz?
Renklerin karakterimizi yansıttığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Özellikle iş dünyasındaki karakterinizin hangi renk olduğunu merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre...
Dünya Ekonomik Forumu ve Boston Consulting Grup'un hazırladığı "Eğitim İçin Yeni Vizyon" (2015) Raporuna bakıldığında; öncelikle bu becerilerin üç başlık altında toplandığı görülüyor.