Yüksek performanslı ekip deyince akıllara işine dört elle sarılan, sonuç kadar sürecin mükemmelliğine de odaklanan, birbirine destek olan, birbirini kollayan ekip üyeleri gelir.
Yetenekli orta halli yöneticileri üst düzey/büyük lider olabilecek kişilerden ayıran birtakım özellikler bulunmaktadır. Liderlik pozisyonunun getirdiği birtakım beceriler bulunmaktadır ve bunların bir kısmı eğitimle de kazanılabileceğini düşünüyorum.
Ben liderlik özelliklerinin veya yeteneklerin insanın doğasıyla varolduğunu düşünenlerdenim. Bunun da üstüne adına ister eğitim deyin ister tecrübe deyin, eklenenler olduğu zaman varolanlar daha da gelişmiş oluyor.
"Kahramanlık yapın!" Evet, lütfen ve bir zahmet o penguen kostümünü çıkarın ve hayır sandığa kaldırmayın; meydan yerinde yakın! Ateşi gören plaza sakinleri pencerelerine fırlar da size eşlik ederler belki de.
Donanımlı kılacağınız liderler bulmak için öncelikle neye benzediklerini bilmelisiniz. Aşağıda, herhangi LİDER adayında veya donanımlı kılınmak istenen doğru insanı seçmede aranması gereken 10 liderlik niteliği yer almaktadır...
21. yüzyıl lideri "ruhsal" bir lider. Tevazu sahibi; elleri büyüdükçe yüreği küçülenlerden değil. O, fil dişi kulesinden aşağıları seyretmez; cömert, hoşgörülü bir dosttur; gözlüklerin üstünden çatık kaşlarıyla bakan bir müdür değil.
Yeni çağın trendi duygusal olmaktan korkmayan "KARİZMATİK İK ve LİDER"leridir. İşini iyi yapan/yapmak isteyen her yönetici, etrafındaki çalışanlara, çevresindeki insanlara duyarlı davranmalıdır.